



 
Chris, If the GST rate is 10% and the pre GST price is say $120.00 then the GST is 0.10 × $120.00 = $12.00 and the price including the GST is $120.00 + $12.00 = $132.00. To do this in one step, the price including the GST is 1.10 × $120 = $132.00. If you know the price including the GST is $132.00 then to find the per GST price you divide by 1.10.
I hope this helps,  


Math Central is supported by the University of Regina and The Pacific Institute for the Mathematical Sciences. 