My name is Paula Duncan My question is how would you calculate the following problem. If it takes a typist 4.5 hours to type 860 words, how many hours would it take 6 typist to do 16800 words? I would like to know how you would figure this question? Hi Paula,I am going to modify your problem slightly to make it easier, solve the modified problem and use the solution to see how to solve your problem. Modified problemIf it takes a typist 4.5 hours to type 860 words, how many hours would it take 6 typist to do 17200 words? SolutionSince 17200 is 20 times 860 it would take one typist 20x4.5 = 90 hours to type 17200 words. If this job is divided among 6 typists then they could do it in 90/6 = 15 hours. Original problemIf it takes a typist 4.5 hours to type 860 words, how many hours would it take 6 typist to do 16800 words? SolutionSince 16800 is 16800/860 = 19.53 times 860 it would take one typist 19.53x4.5 = 87.91 hours to type 16800 words. If this job is divided among 6 typists then they could do it in 87.91/6 = 14.65 hours. Cheers,Penny
